Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 08:49 - Животът е океан и ние се носим по вълните му
Автор: bulgarianmastermind Категория: Други   
Прочетен: 3856 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Здравейте приятели!

Днес е събота и е малко по-спокоен ден, така че намерих време за философски постинг :)
По време на сутрешните ми медитации ми минават какви ли не мисли през главата, но днес реших да ги споделя с вас.

Докато медитирам слушам една специална музика за медитация. Слушам я със слушалки, защото по този начин чрез изпращането на различни звукови честоти от лявата и дясната слушалка, тази музика кара мозъка да изпадне в подходящо състояние за медитация. Тази музика представлява един вид вълни - нагоре, надолу, застой, и след това пак нагоре, надолу, и пак застой. Тези вълни ме накараха да се замисля за живота и така достигнах до извода за океана и вълните.

Животът е един океан. Океан е защото е непредвидим и изпълнен с безброй възможности, както и опасности. Всъщност, възможност и опасност е едно и също нещо. Нашата реакция към тези обстоятелства ги превръща в нещо положително или отрицателно. Именно тук в играта влизат и вълните.

Ако изберем да гледаме живота отстрани и да не се включваме в играта му, ще забележим, че той се движи нагоре и надолу във вълнообразни движения. Има добри, има и лоши времена. Но важната част е, че ние имаме избор дали да се включим в тези вълни и в кои вълни точно да се включим.

А какво ще ми отговорите ако ви кажа, че можем да се включваме във възходящите вълни, и да слизаме от низходящите? Сигурно няма да се съгласите с мен. А може някои от вас ще кажат, че вече го правят. Поздравявам ги! Аз лично още се уча как да разпознавам вълните и да ги изолирам.

Всъщност, има един начин да сгрешим при манипулацията си на вълните и това е да следваме тълпата. Повечето хора са предирчиви и се качват на вълната едва след като видят, че достатъчно други хора вече са на нея. Сами можете да се сетите, че на вълната тогава и натежава и тя тръгва надолу. Но хората не слизат от нея бързо - ами аз тъкмо се качих, чакай да видим, сигурно ще се обърне пак нагоре скоро. Глупости! И така, вълната се разбива, а с нея се разбива и цялата тълпа.

Но няма страшно. В повечето случаи качването на грешната вълна и разбиването ни заедно с нея не са фатални. Ако още сме живи и здрави разбира се. Винаги има следваща вълна, и следваща, и следваща. Просто трябва да се научим как да ги разпознаваме - дали ще бъдат позитивни или отрицателни. Това е изкуството на живота!

И така, след това философско отклонение ви пожелавам един прекрасен уикенд!



Гласувай:
2



1. анонимен - Хубав блог!
05.06.2010 08:55
Резонира с тишина, покой, с нас самите вътре в нас.
цитирай
2. bulgarianmastermind - Благодаря за коментара!
05.06.2010 13:54
И за комплимента разбира се!
Все пак това, което е вътре в нас е най-важно, нали? Затова е редно да му обръщаме внимание понякога. Радвам се, ако с този блог спомагам на хората да се сетят за вътрешния си свят по-често :)

Прекрасен уикенд!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 719425
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930