Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 11:22 - Уроци за Отношението - Наполеон Хил днес
Автор: bulgarianmastermind Категория: Забавление   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Здравейте приятели!

Как е настроението? А как е отношението? Разбира се знаете, че и двете неща зависят изцяло от нас - тоест ние сме отговорни винаги да сме в максимално добро настроение и да сме с положително отношение.

Но стига толкова от мен и нека да се отправим към Наполеон Хил, който е нашият гост днес. Сигурен съм, че знаете кой е Наполеон Хил - авторът на "Мисли и стани богат." Наполеон Хил е един от големите поддръжници на положителното отношение. Повече от това, той вярва, че положителното отношение е най-решаващото нещо за успеха на един човек:

Твоето мисловно отношение е нещо, което можеш да контролираш директно и затова трябва да използваш самодисциплина докато не създадеш Положително Мисловно Отношение - твоето мисловно отношение привлича към теб всичко, което те прави това, което си!

Бих желал да отбележа, че Наполеон Хил изрично говори за мисловно отношение - тоест това, за което си мислим. А сега, нека да обърнем внимание към последното изречение от цитата: "твоето мисловно отношение привлича към теб всичко, което те прави това, което си." Звучи прекалено силно, но до голяма степен е факт. Всъщност, това изречение може да се погледне както като присъда, така и като освобождение. Присъда, ако човек се откаже да контролира отношението си и така се самоосъди на нещастие и ниски постижения идващи от негативното му отношение. А освобождение може да бъде ако ни мотивира да градим позитивно отношение, което да привлича позитивни неща и в живота ни.

Но все пак, всичко е един личен избор и зависи от нас. Обстоятелствата нямат голямо значение. Отношението има. Това е основният урок, който "дъвчем" тук всеки ден и ще продължим да го правим и утре.

Пожелавам ви един прекрасен ден!



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 719757
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930