Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 11:16 - Уроци за Отношението - Уилям Джеймс
Автор: bulgarianmastermind Категория: Забавление   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Здравейте приятели!

Всеки от нас е изправен пред много избори всеки ден. Повечето от тях ги правим несъзнателно. Темата на днешния постинг ще е отново Отношението и как ако правим повече от изборите в живота си съзнателно, ще имаме по-голям шанс за щастлив и успешен живот.

Днешният ни гостенин е човекът на снимката, Уилям Джеймс. Той е бил американски философ и психолог от 19-ти век, като тук няма да дискутираме личността му в подробности. За сметка на това ще разгледаме този негов цитат:

Когато влезеш в конфликт с някого, има един фактор, който може да реши дали взаимоотношенията ви ще бъдат разрушени или ще се задълбочат. Този фактор е Отношението ви.

Не ви ли харесва директния стил на този философ? Продължавайки темата за ролята на Отношението от вчера, този цитат ни казва, че ние държим в ръцете си развитието на взаимоотношенията с другите. Да, удобно е да кажеш, той/тя ме ядоса, затова му се развиках; много ме изнервят и затова съм ядосан. Но това не е вярно, разбира се. Никой не може да те ядоса ако не му позволиш. Никой не може да се скара с теб, ако не му съдействаш. Трябват двама за караница, и ако откажеш да "съдействаш" на някой, който се опитва да въведе негативни емоции в деня ти, то той не може да продължи сам. Може да се опита, но няма да успее. Това е силата на Отношението.

Във всяко едно взаимоотношение с друг човек имаме избора да предприемем конструктивно или деструктивно отношение. Изборът е наш, но за съжаление в повечето случаи го правим автоматично и се пускаме по течението - ако нещата вървят към скандал, то нека да е скандал. С този постинг и с този цитат се опитах да ви напомня, че изборът е ваш.

Ти какъв избираш да си, конструктивен или деструктивен?


Тагове:   уроци,   отношението,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 719819
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930