Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2009 12:52 - Краят на един велик живот може да е началото на множество други велики животи
Автор: bulgarianmastermind Категория: Забавление   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.12.2009 12:53


image

Здравейте приятели!

Първо, бих желал да поздравя всички студенти със студентския празник! Пожелавам ви да се веселите и да отпразнувате успехите в учебните си кариери. И аз самия до преди две години и половина бях студент и знам как се чувства един студент - знам, че е трудно да се мотивира да учи и да планира бъдещето си - купоните и приятелите дърпат повече вниманието му/и отколкото бъдещата кариера и личното израстване. Но все пак, пожелавам ви да извлечете максимума от учебната си кариера, имайки впредвид че студента е преди всичко студент за да учи, нали?

А сега, нека се обърнем към чичкото на снимката. Това не е ректорът на някой университет, който ви поздравява по случай студентския празник. Не, човекът на снимката дори не е и българин. Това е знаменития американски "бизнес философ" Джим Рон. Причината да му обърнем внимание тук е факта, че той напусна този свят преди три дни на 5-ти декември.

По този повод бих желал да разгледаме две послания от знаменития автор. Първото от тях е следното:

Дисциплината е мостът, който свързва целите ни и постигането им.

Не знам какво мислите по тази тема, но аз лично съм се убедил в живота си, че е немислимо човек да постигне някоя своя цел без дисциплина. Законът на привличането работи, да, но не е достатъчно само да си пожелаеш нещо и след това да не действаш синхронизирано за да го постигнеш. Или казано образно, Постигането на всяка Цел минава през мост, който е опънат над реката на Провала, и този мост е Дисциплината. Добре казано, Джим Рон!

А сега, нека да разгледаме предсмъртното послание на Джим Рон към всички нас:

Пожелавам ви живот, изпълнен с богатство, здраве, и щастие; живот, в който да подарявате на себе си подаръка Търпение, добродетелта Разум, ценността Знание, и влиянието на Вярата във вашето умение да мечтаете за и да постигате достойни възнаграждения.

Това е от Джим Рон. Всъщност, предлагам ви да видите и долното клипче с негови цитати, което е на английски. Можете да разгледате и неговият сайт тук.

Пожелавам ви прекрасен ден!




Тагове:   Началото,   може,   МНОЖЕСТВО,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 719708
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930