Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2009 10:09 - Кои са Народните Будители на модерна България?
Автор: bulgarianmastermind Категория: Забавление   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Здравейте приятели!

След вчерашния празник започваме още една нова седмица. Да, знам че е прието след висината на празника да иде низината на делника, но аз лично от известно време не живея по този начин. Всеки ден може да е празник, или както казва един от моите учители Сам Кроули, всеки ден е събота! Ако всеки ден човек става с настройката, че този ден е събота и си заслужава да е вдъхновен и щастлив за него и излиза от леглото с усмивка и положително настроение, представяте ли си само колко по-добър би бил живота? Пробвайте тази стратегия в живота си, ако не я прилагата вече разбира се, и вижте резултатите, които ще ви донесе. И имайте търпение и постоянство, разбира се!

А сега, обратно към темата за Народните Будители. Лесно се разглеждат Народни Будители, които са живели и творили през години, през които ние не сме били на този свят. По-лесно е да оцениш приноса към обществото на един човек след като са минали няколко деситилетия от неговото споминаване. Не е лесно, обаче, да се оценяват нашите съвременници. Една от целите на тази серия на Народните Будители беше да предложи и няколко Народни Будителя от съвременна България. Това може да са например хората, които спомогнаха за прехода от комунизъм към демокрация.

Всъщност, преходът продължава и сега, затова че и днешните  главни герои на българския политически и социален живот са потенциални кандидати за Народни Будители. И все пак, трудно се дават имена. Дали един Желю Желев е достоен за титлата Народен Будител? Ами Иван Костов? Бойко Борисов? Не мога да съм категорично позитивен както бях в определянето на тридесет и няколкото Народни Будители досега. Може би трябва още време. А може би трябва строителите на модерна България да се постараят още малко? Или още много? Ако го направят, то със сигурност ще си заслужат титлата Народни Будители. А ние нека да продължим да ги наблюдаваме, като не забравяме и примера на Народните Будители от миналото. А защо и не и ние самите да се присъединим към делото на новите Народни Будители. Разбира се всичко зависи от нас и ако имаме желание, можем да го направим.

Пожелавам ви успешен старт на новата седмица!


Тагове:   будители,   Модерна,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 717306
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031