Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2008 00:19 - Мислене от начална позиция
Автор: bulgarianmastermind Категория: Забавление   
Прочетен: 860 Коментари: 3 Гласове:
0



Здравейте приятели и добро утро!

Времето си тече и с него и ние, по течението или против него, но все се движим нанякъде. Взимаме решения или позволяваме на някой друг да взима нашите решения, но едно е факт - има постоянна промяна всеки ден, колкото и незабележима да е тя понякога. В този постинг искам да споделя с вас принципа на Мислене от начална позиция, с който се запознах чрез материалите на Брайън Трейси. Според този автор на литература за лично подобряване този принцип е ключов към успеха и ако човек не го практикува, то не може да очаква особени успехи в живота.
Та ето за какво става дума. Според принципа на Мислене от начална позиция, когато човек е изправен пред важно решение, то той трябва да се върне към началната позиция на ситуацията, в която се намира в момента и да се замисли дали би започнал, това което прави в момента ако е имал информацията и опита, с които разполага в момента. Ако отговора е да, то спор няма, продължаваме напред. Ако отговора е не, то тогава трябва да се измъкнем от тази ситуация възможно и то възможно най-бързо и без да търсим причини, според които това не е рационално. Мисленето от начална позиция елиминира всякакви извинения и оправдания и връща нещата до позицията на решение и действие.
И ето как аз прилагам този принцип в моя живот. В момента работя в една японска компания производител на автомобилни части. Вече мина повече от една година откакто започнах работа тук и честно казано не смятам че това е мястото за мен. Тези мисли се прокрадват в мен и нормалното би било да напусна тази работа веднага, но мислите за нерационалността на едно такова решение блокират моите действия. В такива моменти принципа на Мислене от начална позиция е много полезен. Аз веднага си задавам въпроса, ако знаех това което знам в момента щях ли да започна тази работа преди една година? Отговора на този въпрос може да е само да или не и в моя случай той е не. И така след като си задавам този елементарен въпрос аз веднага разбирам какво трябва да направя. Елементарно, Уотсън! Е, изисква се малко смелост за да се действа спрямо принципа за Мислене от начална позиция, но поне смелост аз имам и ще го докажа като напусна тази работа в началото на следващата година.
А вие прилагате ли принципа на Мислене от начална позиция в живота си?
Очаквам вашите коментари!


Тагове:   мислене,   позиция,   начална,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Здравей bulgarianmastermind. . да ...
11.12.2008 00:29
Здравей bulgarianmastermind.. да аз винаги прилагам принципа на Мислене от начална позиция в живота си Лека и спокойна...
цитирай
2. bulgarianmastermind - Поздрави и поздравления!
11.12.2008 16:45
Радвам се че следваш този принцип и се надявам и другите посетители на блога да правят същото!
цитирай
3. malkiatprintz - Наисина интересна концепция. . . ...
16.12.2008 03:32
Наисина интересна концепция... Поздравления :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 719434
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930