Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 11:02 - Искаш ли да контролираш съзнанието си?
Автор: bulgarianmastermind Категория: Други   
Прочетен: 5110 Коментари: 0 Гласове:
4



image

Здравейте приятели!

С еднодневно закъснение ви поздравявам за идването на новия месец юни. Вече лятото ще започва да е в разгара си и вярвам, че тази сутрин беше последната студена сутрин поне до началото на септември.

И така, въпреки че два дни отсъствах от блога, аз не спирам да медитирам и ето, че днес пак имам какво да споделя с вас. Днес може би за първи път се доближих до състоянието на изпразване на съзнанието. За известно време съзнанието ми заглъхна, нямаше излишни мисли и аз имах възможност да го опозная. Разбира се, това което усетих не може да се опише, само беше нещо безизмерно и несравняемо с нищо материално. Всъщност в този момент достигнах и до един извод, който ме накара да напиша този постинг.

Много хора казват, че за можеш да контролираш живота си, трябва да се научиш да контролираш съзнанието си. Всъщност, ако се замислим, единственото нещо, което човек може да контролира е съзнанието си. И слава Богу, това ни е напълно достатъчно. Но как да се научим да контролираме съзнанието си?

Нека да си представим, че съзнанието ни е един мустанг (малко глупаво сравнение, извинявам се, но мисля, че си струва да го прочетете). Един див мустанг е непреклонен, той не се подчинява на никого. Но когато е заловен от някой каубой, каубоят го дресира и опитомява. След това мустангът следва всичките му команди и му се подчинява безпрекословно. Но как се опитомява мустанг?

Аз никога не съм опитомявал мустанг, но по филми съм гледал, че първо трябва да се омиротвори мустанга. Преди да можеш да го накараш да препуска с бърза скорост без да те хвърли трябва да го успокоиш. Трябва да може да е напълно спокоен с теб, чак след това можеш да използваш неговите големи сили за всякакви цели, които искаш.

Същото е и със съзнанието - само, че то има неограничени възможности за разлика от мустанга. За да можем да използваме дори и част от тези неограничени възможности, ние трябва да можем да успокояваме съзнанието си. Трябва да можем да спираме потока от мисли и да се изолираме от света. След като се научим да правим това, вече можем да увеличаваме скоростта си на мислене и да насочваме съзнанието си в посоката, в която искаме да работи.

Звучи просто, но със сигурност не е елементарно. Изисква се много практика, даже ежедневна практика. Бъдещето си човек гради всеки ден - ден по ден. Един пропуснат ден и не оставаш на същата позиция, а се връщаш назад. Хубавото е, че нищо не е загубено, защото винаги има следващ ден, в който можем да започнем с постоянството.

Пожелавам ви един прекрасен ден!


Тагове:   медитация,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianmastermind
Категория: Други
Прочетен: 717311
Постинги: 518
Коментари: 666
Гласове: 1339
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031